Písací stôl do detskej izby – ktorý si vybrať?

Začíname ďalší školský rok.

Ako každý rok, aj teraz pribúdajú dopyty na písacie stoly do detskej izby.

 

Ktorý si vybrať?

Čo navrhnúť?

Ako navrhnúť to správne miesto pre tínedžera na štúdium?

Dame vám tip!

 

Krok 1 – zoradenie detskej izby

Proces výberu písacieho stola pre vaše dieťa by mal začať v jeho izbe. Umiestnenie nábytku by malo závisieť od prístupu slnečného žiarenia. Preto by bolo najlepšie čeliť oknu. V takýchto podmienkach dieťa nebude blokovať svetlo. Niekedy sa však stáva, že je veľmi ťažké prideliť takýto priestor. Práve tu sa hodia písacie stoly, ktoré umiestnite do rohu miestnosti bokom k zdroju svetla.

 

Krok 2 – vek dieťaťa

Prvý písací stôl najčastejšie kupujeme predškolákovi, aby si pohodlne kreslil prvé obrázky a ťahal prvé čiary. V tomto prípade sú najlepším riešením malé stolíky primerané veku. Ich výhodou sú malé rozmery. Malý stolík a stoličku môžeme ľahko premiestniť do obývačky alebo jedálne, aby sme mali dieťa pri domácich prácach na očiach.

Pre staršie deti budú štandardné písacie stoly perfektné a zostanú im roky. Tu je však dôležité, aby dieťa pri práci udržalo správne držanie tela. To znamená, že vaše nohy budú položené na zemi a ruky budú voľne položené na pulte. Na trhu nájdete špeciálne stoličky k písaciemu stolu, ktoré majú opierku na nohy a rastú s dieťaťom. Vďaka tomuto riešeniu môžete pre svoje dieťa vybrať štandardný, „dospelácky“ písací stôl, ktorý mu bude slúžiť dlhé roky.

 

Krok 3 – skladovanie

V poslednej dobe sú v móde malé písacie stoly bez políc či skriniek. Toto riešenie, hoci vyzerá krásne, nie je funkčné. Vaše dieťa potrebuje priestor na uloženie kníh, zošitov, školských potrieb a osobných vecí. Vďaka veľkému počtu skriniek je tiež jednoduchšie udržiavať poriadok na stole a tým zvýšiť miesto na prácu.

Krok 4 – počítač

Počítač najčastejšie využívajú staršie deti. Ak nejde o notebook, ale o bežný počítač, najlepšie bude, ak monitor a klávesnica nebudú nastavené v rovnakej výške. Samotný počítačový monitor by mal byť umiestnený vyššie, na stole a klávesnica nižšie, na špeciálnej výsuvnej poličke.

 

Krok 5 – prírodné materiály

Každý deň sme obklopení svetom plným umelích vecí a plastov. Pri výbere nábytku do detskej izby voľte prírodné a ekologické materiály. Drevený nábytok je krásny, funkčný a nadčasový. Zo skúseností vieme, že svoju funkciu plní dlhé roky bez poškodenia či straty estetickej hodnoty. Nábytok z masívu má aj zdraviu prospešné vlastnosti. Je ideálni do izbičky pre alergikov alebo astmatikov, pretože nepriťahuje prach. Písací stôl z masívu je určite dlhodobá investícia.

 

Pozývame vás do showroomov Drewmax, kde nájdete perfektný písací stôl pre vaše dieťa a mnoho ďalších kusov nábytku pre váš domov!

Moderný dizajn

Moderný dizajn

Garancia kvality

Garancia kvality

Doprava

Doprava

Podpora

Podpora