Posteľ do spálne – ktorú si vybrať?

Pri navrhovaní spálne sa väčšinou zameriavame najmä na výber nábytku a doplnkov tak, aby spĺňali naše vizuálne očakávania. Zabúdame, že najdôležitejším prvkom zariadenia spálne je posteľ, stojí za to ju nielen skrášliť, ale predovšetkým zabezpečiť komfort používania. Na čo si teda dať pozor pri výbere postele? Tu je niekoľko tipov!

Stavte na pohodlie.

Prvá vec, ktorú treba zvážiť, je, ako trávime čas v posteli. Ak radi čítate pred spaním alebo pozeráte svoje obľúbené seriály, oplatí sa zvážiť kúpu postele s profilovaným záhlavím. Dobre poslúžia aj opierky hlavy s postrhovaným čalúneným. Dôležitá je aj výška postele, ktorú treba zvoliť podľa vlastných individuálnych preferencií. Pre starších ľudí s problémami s chrbticou sa oplatí zvoliť vyššiu  posteľ, aby sa im ľahšie vstávalo a sadalo na posteľ.

Na veľkosti záleží.

Štandardná dĺžka ložnej plochy postele je 200 cm. Šírku ložnej plochy postele si môžeme zvoliť sami. Zvyčajne ide o modely so šírkou od 80 cm do 200 cm. Ako sa rozhodnúť, aká veľkosť bude pre Vás ideálna?

V prvom rade všetko závisí od toho, pre koho spálňu zariaďujeme. Iný rozmer postele vyberieme do detskej izby, iný do tínedžera a iný do dvojlôžkovej spálne.

Po druhé, mala by sa vziať do úvahy veľkosť spálne. Ak je miestnosť úzka, oplatí sa zvážiť užšiu posteľ, aby sa k nej zmestili nočné stolíky. Ak máme naopak veľkú spálňu, môžeme sa nechať zlákať väčšou posteľou, ktorá pomôže rozvinúť priestor.

Funkčnosť.

Pri výbere postele do spálne sa oplatí dbať na to, aby mala ďalšie funkcie, ako napríklad vstavaný úložný priestor na posteľnú bielizeň. Vďaka tomuto riešeniu získame ďalší úložný priestor. Dobrým a pohodlným riešením je aj špeciálny mechanizmus na zdvíhanie roštu postele, vďaka ktorému je oveľa jednoduchšie ho zdvihnúť a dostať sa dovnútra.

Pohodlný spánok.

Ďalším dôležitým prvkom postele je pohodlný matrac, ktorý by sa mal vyberať s ohľadom na individuálne preferencie užívateľov. Iný matrac vyberieme do detskej izby, iný  staršej osobe a iný do manželskej postele. V súčasnosti sú na trhu dostupné matrace pre dvoch, ktoré umožňujú zvoliť si tvrdosť pre nerovnaké preferencie dvojice. Nezabudnite vyberať rozumne – nesprávny matrac môže spôsobiť nepríjemné neduhy.

Posteľ pre dieťa.

Pri výbere postieľky do detskej izby je kľúčovým kritériom vek batoľaťa či dieťaťa . V prípade bábätiek väčšinou padne voľba na klasické postieľky s pevnými bokmi ( ohrádkou ). Okrem toho stojí za výber modelu, v ktorom je možné nastaviť výšku ložnej plochy. To nám uľahčuje spočiatku ukladanie bábätka. Po čase, keď sa dieťa stane pohyblivejším, môžeme ložnú plochu znížiť, aby dieťa nevypadlo z postieľky.

V prípade väčších detí môžeme zvoliť obyčajnú jednolôžkovú posteľ, ku ktorej sa dajú namontovať malé zábrany proti pádu z postele.

Drewmax ponúka postele v mnohých štýloch a veľkostiach. Posteľ si ľahko vyberiete do dvojlôžkovej spálne, ale aj do detskej či tínedžerskej izby. Všetok náš nábytok je vyrobený z masívneho dreva, preto sa skvele hodí aj do spálne alergika. Navštívte naše Showroomy, kde vám radi pomôžeme s výberom perfektnej postele do vašej spálne.

Moderný dizajn

Moderný dizajn

Garancia kvality

Garancia kvality

Doprava

Doprava

Podpora

Podpora