Domáca knižnica

V ére moderných elektronických kníh by sa zdalo, že klasické papierové knihy pôjdu do zabudnutia. Klasické zbierky kníh majú stále milióny obdivovateľov po celom svete a domáce knižnice si už roky získavajú na popularite. Ako si teda vytvoriť domácu knižnicu? Nižšie uvádzame niekoľko nápadov.

Regály – klasická knižnica.

Toto je pravdepodobne najobľúbenejšia forma ukladania kníh na celom svete. Bezpochyby je to jednoduché a pohodlné riešenie. Stojí však za zmienku, že musia byť odolné, aby uniesli značnú váhu knižnej zbierky. Nábytok z masívneho dreva je pre túto rolu ako stvorený. Krásne drevené police navyše dodávajú dekoratívny štýl. Nájdeme ich v mnohých štýloch a farbách, vďaka čomu si každý nájde kúsok nábytku ako stvorený do svojho bytu.

Regály majú otvorené police, ktoré sa oplatí využiť pri usporiadaní našich knižných zbierok. Možností je veľa, vieme ich zoradiť podľa abecedy, podľa veľkosti obalu alebo podľa farby, čím vznikne dúha čitateľná! Ak sme fanúšikmi tlmených farieb, môžeme knihy zabaliť do jednofarebného papiera. Sme obmedzení len našou predstavivosťou.

Vitrína

Ak máme radi elegantné interiéry, dobrým riešením budú drevené vitríny so sklenenými dvierkami. Predná časť je pokrytá trblietavým sklom, ktoré dodáva dekoratívnu osobitosť a rafinovanosť. Takáto vitrína skvele poslúži aj na uloženie cenných kópií kníh či rodinných albumov, ktoré nás sprevádzajú celé generácie a chceme, aby sa na ne nenaprášilo a nepoškodili sa. Vitrína z masívneho dreva má elektrostatické vlastnosti, čo znamená, že nepriťahuje prach. Uzamykateľné dvierka vitríny chránia cenné suveníry a zároveň ich vystavujú v elegantnom štýle.

Závesná polica

Je to ideálne riešenie pre malú zbierku kníh. Závesné police často nájdeme aj v našich detských izbách. Krásne v tejto úlohe vyzerajú drevené police, ktoré sa dajú namontovať priamo na stenu. Nezabúdajme, že tie z masívneho dreva budú odolné a stabilné a budú nám slúžiť dlhé roky. Podľa počtu kníh vieme jednoducho prispôsobiť veľkosť nábytku aj jeho farbu a tvar.

Domáca knižnica nie je len praktickým riešením pre knihomoľov. Výrobcovia nábytku a interiéroví dizajnéri sa už roky snažia vytvárať dekorácie, ktoré sa stanú zaujímavým dekoračným prvkom každého interiéru.

Pozývame Vás do našich Drewmax Showroomov, kde na Vás čaká veľký výber nábytku z prírodného dreva.

 

Moderný dizajn

Moderný dizajn

Garancia kvality

Garancia kvality

Doprava

Doprava

Podpora

Podpora