Zrkadlá v interiéri – nadčasový dekoratívny prvok

Už dávno je známe, že doplnky vytvárajú z interiéru jedinečný, originálny štýl a dávajú mu jedinečný charakter. Pri správnom výbere doplnkov zdôrazníte individuálny štýl majiteľa, doplnky robia z domu jedinečné miesto. Preto je také dôležité vyberať ich opatrne.

V posledných rokoch sa zrkadlá stali obľúbeným dekoračným prvkom. Doteraz bola ich hlavná funkcia úžitková. Boli nepostrádateľným prvkom v domácnosti, prítomným hlavne v kúpeľni a predsieni. Ukazuje sa však, že zrkadlá majú obrovský potenciál, ktorý pri šikovnom využití poskytne úžasnú metamorfózu v každom interiéri.

Zrkadlá v obývačke a ich funkcie

Obývačka donedávna nebola miestom, kde sme vešali zrkadlá. Teraz plnia hlavne dekoratívne funkcie. Ale nielen! Veľmi často ich nájdeme v malých a tmavých izbách. Prečo? Zrkadlo, zavesené pred oknom, odráža svetlo a osvetľuje tmavý interiér. Zrkadlá navyše opticky zväčšujú priestor, preto sú obľúbené v malých priestoroch. To však neznamená, že nebudú fungovať vo veľkých miestnostiach, kde vyzerajú skvele! Tu je ich úlohou vyzdobiť interiér. Vo veľkých miestnostiach sa môžeme vyblázniť s efektným rámom alebo originálnym tvarom. Skvele budú vyzerať aj kompozície niekoľkých menších zrkadiel.

Zrkadlo v spálni – ktoré si vybrať?

Čoraz viac sa zrkadlá objavujú aj v spálni. Je to spôsobené tým, že toto je miestnosť, kde sa obliekame a líčime. Preto sa tu skvele hodia vkusné toaletné stolíky a voľne stojace zrkadlá. Nezaberú veľa miesta a ľahko sa prestavujú, pričom sa usporiadanie mení podľa potrieb domácnosti. Ešte raz sa oplatí využiť potenciál zrkadla. Jeho správnym usporiadaním môžeme získať viac svetla a opticky viac priestoru v spálni.

Opticky väčšia a presvetlená predsieň.

Zrkadlo je nepostrádateľným prvkom v každej predsieni. Tu plní najmä úžitkové funkcie. Oplatí sa však využiť jeho ďalšie možnosti. Už vieme, že zrkadlá vizuálne zväčšujú priestor, takže v malej predsieni stojí za to mať na pamäti, že by malo byť veľké. Predsieň je zvyčajne miestnosť bez okien, chýba jej prirodzené svetlo. Preto bude vhodné dodatočné osvetlenie nad zrkadlom, ktoré sa postará o jeho rozptýlenie po miestnosti.

Zrkadlo v kúpeľni – pravidlá.

O umiestnení zrkadla v kúpeľni nie je potrebné nikoho presviedčať, a určite sa bez neho žiadna kúpeľňa nezaobíde. Je však potrebné mať na pamäti niekoľko pravidiel. V prvom rade zrkadlo zavesíme do vhodnej výšky, aby ho všetci členovia domácnosti mohli pohodlne používať. Po druhé, pamätajme na dobré osvetlenie. Jeden zdroj svetla na strope vám postačovať nebude. Zrkadlo v kúpeľni by malo mať vlastné osvetlené, aby ste si mohli vychutnať jasný odraz.

Na záver pár slov zhrnutia. Zrkadlá v interiéri zdobia, dodávajú šarm, osvetľujú a dávajú charakter. Mali by byť vyberané premysleným spôsobom, prispôsobené vašim vlastným potrebám a štýlu bytu. Len tak budú plniť aj doplnkové dekoratívne funkcie, nielen úžitkové.

S výberom zrkadiel do bytu Vám radi pomôžeme. Pozývame Vás do Firemných predajní Drewmax, kde nájdete široký sortiment bytových doplnkov. Nájdete u nás aj krásne zrkadlá v rôznych tvaroch, veľkostiach a rámoch, ale aj drevené toaletné stolíky. Čaká tam na vás množstvo interiérových inšpirácií!

Moderný dizajn

Moderný dizajn

Garancia kvality

Garancia kvality

Doprava

Doprava

Podpora

Podpora